Brödrapar vann matchspelstävling

- Kanon. Säsongen är räddad.
Konstaterade Mats Blom sedan han och äldre brorsan Hans vunnit årets matchspel i Irish greensome för oldboys i Rättviks golfklubb.
Bröderna besegrade i finalen duon Lars Hindriks/Jan-Åke Ekberg med 3-2.

Finalen spelades måndag 30 juli och det blev en spännande match mellan två jämna par.
Handicapmässigt sett fick bröderna ett slag på motspelarna.
Duon Hindriks/Ekberg, som vann tävlingen 2015 och 2016, gick fram till ledning med 2-0 efter endast två spelade hål.
På svåra hål 3 hade bröderna Blom ett extra slag och vann hålet och följde sen upp det med att utjämna.
På långa hål 6 tog bröderna ledningen och på korta hål 9 gick de fram till 2-0.
Ledningen utökades till 3-0 på korta hål 13.
Duon Hindriks/Ekberg lyckades reducera till 2-0 på hål 15, även det ett par 3 hål, men på det smala och svåra hål 16 tog matchen slut.
Detta sedan duon Hindriks/Ekberg hamnat i ruffen bakom green varefter Hans Bloom kunde säkra segern genom att ”fegputta”.
- Grattis. Ni var för svåra idag, konstaterade Lars Hindriks och Jan-Åke Ekberg, när kombattanterna tackade varandra för god och välspelad match.
- Vi följde vår gameplan, som proffsen brukar säga, sa Mats Blom med ett leende.
Han och brorsan Hans överraskades sedan vid klubbhuset av Eduardo Padilla, som bjöd på segerdricka i form av välsmakande kall öl.
Totalt deltog tolv lag i matchspelstävlingen.
På sin väg till final slog vinnarparet, där Hans ersatte Mats tilltänkte partner Lollo Friberg, i semifinalen ut fjolårets segrarpar Johnny Eriksson/Lennart ”Lelle” Karlsson medan Lars Hindriks/Jan-Åke Ekberg å sin sida vann mot Conny Lindquist/Gert Fredriksson.