Bli golfledare

Det är roligt att vara ledare, att känna ansvar och vara med och påverka barns upplevelse av golf.

Om unga får leda unga blir golfklubben roligare och mer intressant att vara på. Svenska Golfförbundet bjuder nu in dig som vill bli golfledare till en utbildning, för att du ska bli trygg och känna engagemang i rollen som ledare på din hemmaklubb. Men också för att du ska få chansen att arbeta i Svenska Golfförbundets regi med till exempel Golf i skolan, rekryterings-, tävlings-, utbildnings- och lägeraktiviteter.

Utöver att vara ledare för barn finns det många andra uppdrag och yrken inom golfen som kanske lockar dig – att arbeta på banan, i receptionen, vara delaktig i styrelsearbetet eller i någon kommitté. I projektet Unga ledare kommer du få information och inspiration att utforska golfens möjligheter.

Bli en grym golfledare

Söndag 25 juni till söndag 2 juli 2017 hålls den första lägerveckan. Ett läger med många aktiviteter och fokus på vad det innebär att vara ledare. Golfpass är självklart med på schemat men inte det viktigaste. Ledarutbildningen är det perfekta tillfället att börja bygga ditt CV.

En sommarvecka i Stockholm

Lägerveckan hålls i Stockholmstrakten och efter den första utbildningsveckan kommer du att få ledaruppdrag på din hemmaklubb. Du hittar en kontaktperson på klubben, en mentor som stöttar dig i din roll och ser till att du fortsätter att utvecklas. 

Ansök till utbildningen

Prata med din hemmaklubb och be att få en person som kan agera klubbansvarig/klubbmentor. Ansök sedan till utbildningen. Du kommer långt i din roll som ledare om du är engagerad. Har du lätt för att sprida glädje till barn som vill vara på golfbanan ska du skicka in din ansökan. Om du väljer att ge av din tid kan du räkna med att få klubbens fulla stöd i form av omhändertagande, ansvar och bekräftelse.

30 ledare får chansen

30 ungdomar mellan 15 och 25 år blir uttagna att delta under den första utbildningsveckan söndag 25 juni till söndag 2 juli 2017.

Kostanden för veckan är 950 kronor och då ingår helpension. Resa till och från lägret bekostar du själv. Satsningen på ledare inom golfen ingår som en del i Idrottslyftet och kan därför erbjudas så förmånligt.

Sista anmälningsdagen är den 21 april!

Ansök till programmet för Unga ledare

Ansök här

För att kunna ansöka till utbildningen behöver du ha kontaktuppgifter på en person som ska vara din klubbansvarig/klubbmentor. Sista ansökningsdagen är 21 april 2017.